Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

WHILE YOU SEE A CHANCE... TAKE IT!

Ik stond in de supermarkt en op de achtergrond klonk muziek. Doordat het stil was, kon ik die goed horen. Ineens een raar gevoel. Ik kneep in het handvat van mijn winkelwagentje en stond even stil. Steve Winwood werd gedraaid, met While You See a Chance. Een nummer dat ik, zoals volgens mij iedereen van onze generatie, natuurlijk al wel kende. Sterker nog: ik had het ooit opgenomen op een cassettebandje, iets waar onze generatie vroeger uren zoet mee was. En dat cassettebandje was ooit eens meegeweest op wintersport. Daar waren er beelden op het nummer geplakt, van hoge dennen met besneeuwde takken en de 'heiße Citrone' na afloop van een dag skiën.

Na die tijd was While You See a Chance gewoon 'een nummer van toen' geworden. Met goede herinneringen en een prettig gevoel, maar zonder Grote Emoties.

Maar hier, op de groente-afdeling van de supermarkt, tussen de tomaten en de sperzieboontjes, was het effect heel anders. Steve's nummer denderde naar binnen, overspoelde me. Ik stond stil, luisterde, probeerde te benoemen wat er met me gebeurde, maar kwam niet verder dan: wauw, wat een waanzinnig nummer is dit!

Eenmaal thuis ging ik snel op zoek naar dat oude cassettebandje. Tevergeefs. Toen bedacht ik me ineens dat de nieuwe tijd een veel snellere mogelijkheid biedt: downloaden. Ik haalde Steve van het net, zette het nummer op en... niks. Nou moe! Het klonk wel goed, maar ik werd er nu weer niet door overdonderd, zoals in de supermarkt. Verbaasd probeerde ik het nog een keer, maar weer gebeurde er niks 'groots'.

Misschien had het te maken met zwangerschapshormonen.
Of misschien klinkt While You See a Chance gewoon het beste op de groente-afdeling.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments