Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

27

Nu ik ruim 35 weken zwanger ben, beginnen bevallingsprogramma's op tv een grote aantrekkingskracht op me te krijgen. Laatst zag ik een Amerikaans programma waarin we een hoogzwangere vrouw zagen die graag de exacte datum wilde weten waarop haar kind geboren zou worden. Dat deed ze via een volgens haar hele simpele meditatieve oefening. Ze ging in een stoel zitten, sloot haar ogen en stelde zich voor dat ze zich in een ronde kamer bevond. Daar kwam ze tot haar kern. Vervolgens verliet ze de kamer door een deur en kwam in een andere kamer die vol met boeken stond. Ze vroeg of ze het boek in mocht zien dat ging over het leven van haar kindje. Op de eerste bladzijde vond ze de geboortedatum: 17 mei. Ze opende haar ogen en zei beslist: "17th of May it will be."

Dat leek mij ook wel wat. Want de kleine pipo kwam destijds twee weken te laat en stiekem hoop ik dat mijn tweede kindje een beetje te vroeg komt. Dus gisteravond in bed, toen het toch nog te warm was om te kunnen slapen, trok ik me ook terug in een ronde kamer. Het was een grote ruimte met rood met paarse wanden, wat een beetje baarmoederachtig aandeed. In het midden stond een stoel waarin ik plaats nam. Ik wachtte een tijdje totdat ik het gevoel had dat ik 'in mijn kern zat'. En verdomd, toen zag ik een deur. Ik ging erdoorheen en kwam in een kamer terecht waarvan alle wanden volgebouwd waren met boeken. In het midden stond een leestafel met stoelen. Ik nam plaats. "Mag ik het boek over het leven van mijn kindje inzien?", vroeg ik. En prompt lag er een dik boek voor me. Ik bladerde erdoorheen en raakte ontroerd. Ik bladerde en bladerde, maar durfde er niet in te lezen. Wel voelde ik een immense opluchting dat het een dik boek was met veel verhalen. Toen sloeg ik de eerste bladzij op. Daar stond heel groot: 27. En ineens... lag ik weer in bed.

27, 27, 27 wat?! Ik ben 11 juli uitgerekend. 27 juni zou betekenen 2 weken te vroeg en 27 juli zou betekenen ruim 2 weken te laat. Allebei is mogelijk. Dus nou weet ik nog niks.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments