Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

NIEUWE BUURVROUW, DEEL 2

Langzaam maar zeker leer ik onze nieuwe buurvrouw een beetje kennen. Het is me een typje. Ze heeft een luide stem, ze praat veel en over soms wel drie dingen tegelijk.

Verder houdt de nieuwe buurvrouw van roze. Al het saaie bruin en lelijke geel dat de vorige buurman in en om zijn huis had aangebracht, wordt verdreven door roze bloemen, roze lampen en zelfs roze tuinstoelen! De standaard plastic tuintafel die hij voor haar had achtergelaten, heeft zij vervangen door zo'n grote, hippe, houten picknicktafel met daarop - jawel - een plastic roze kleed. In een praatje over de muur maakte ik er een grapje over. Ik zei: "Als ik iets voor jouw verjaardag moet kopen, dan moet het denk ik roze zijn." Tot mijn verbazing lachte ze een beetje onzeker. "Misschien moet ik ermee ophouden, met dat roze", zei ze. Ik zei dat dat nergens voor nodig was en dat ik het wel gezellig vond.

Een ander duidelijk kenmerk van de buurvrouw is haar kleding. Die is opvallend, kleurrijk en behoorlijk sexy. Gisteren gaf ze een kinderpartijtje voor haar zoontje die vorige week drie is geworden. Ze deed de deur open voor de pipo en mij en ik keek in een decolleté dat zo diep was, dat ik even bang was dat ik erin zou vallen. De rest van de middag hield de vraag mij bezig waarom je zo'n diep uitgesneden truitje aandoet tijdens een kinderpartijtje, terwijl het eerder geschikt leek voor een avondje stappen of mannen versieren.

's Avonds legde ik die vraag voor aan A., die soms rare dingen over vrouwen begrijpt. In dit geval weer, want tot mijn verbazing zei hij: "Volgens mij gaan die truitjes niet over mannen versieren, maar over zelfbewust over willen komen." Daar begreep ik dus helemaal niks van. En zo houdt de nieuwe buurvrouw mij voorlopig nog wel even bezig.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments