Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

RAKET ZONDER END

Jaren geleden kocht A. in een cadeauwinkel een wekker. Het was een plastic raket die bij het afgaan Amerikaanse kerstliedjes afspeelde, in zo'n Japanse, elektronische uitvoering. We namen het ding nooit in gebruik omdat die muziekjes zo irritant waren.

We gooiden hem wel een keer in de box toen de kleine pipo zich daarin zat te vervelen. Hadden we dat maar niet gedaan. Al gauw ontdekte de pipo onder welke knop de muziekjes zaten en de raket en hij werden onafscheidelijk. Vanaf de achterbank in de auto, onder de dekentjes in zijn bed, overal hoorden we die liedjes. Om gek van te worden. Omdat de batterijen maar niet leeg raakten, haalden we ze er wel eens uit als we er echt genoeg van hadden. Maar dan huilde de pipo zo lang en hartverscheurend, dat we ze er toch maar weer in deden. En daar klonk dan weer die blikkerige versie van Jingle Bells.

Laatst had ik er echt genoeg van en ik besloot het ding in de prullenbak te gooien. Probleem opgelost. Maar al diezelfde middag galmden de deuntjes weer door het huis. Op zijn dagelijkse inspectieronde van wat er allemaal tegen zijn zin in werd weggegooid, had de pipo de raket in de prullenbak gevonden en... gered.

Vorige week was A. het ding definitief zat. Hij zette hem klaar in de keuken om hem 's avonds in de kliko te gooien die de volgende dag geleegd zou worden. Maar de volgende ochtend stond de raket toch weer op tafel. "Wat nou dan?", vroeg ik. "Ach, ik reed die bak naar de straat en toen begon ineens die raket Stille Nacht te spelen. Dat klonk zo bizar, dat ik het zag als een teken. Dus ik heb hem er maar weer uitgevist", zei A.

En dus danste de pipo vandaag weer door de kamer met zijn grote vriend.
Oh dennenboom, oh dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments