Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

TOCH EVEN JALOERS

Zus R. belt. Zij en haar man hebben een huis gekocht, in de buurgemeente H. nog wel! Ze noemt het adres, A. typt het in op funda.nl en binnen tien seconden kijken we naar een kast van een huis. Met zeven kamers, een riante zolder, een flinke voor- en achtertuin en alles in perfecte staat. We kijken ook nog op de kaart en stellen vast dat ze op loopafstand terechtkomen van het station, een kinderboerderij, een tennispark... Het is een uitbundig gesprek met veel 'wauw', 'te gek' en 'gefeliciteerd'.

Als we hebben opgehangen zeggen we het nog een keer: "Wauw, te gek zeg..." En dan valt er een stilte. A. en ik raken in gedachten. We kijken om ons heen. Naar ons veel kleinere huis. Met de tweede op komst, moesten we verbouwen en heel, heel veel oude spullen weggooien, gewoon, omdat we geen ruimte meer hadden. Het had ook wel wat, zo'n grote opruiming, maar zeven kamers... Het klinkt wel heel riant. Zo zitten we een tijdje en we zeggen niets. "Ach", zegt A. dan, "ze werken er ook hard voor. En wij hebben nou eenmaal andere keuzes gemaakt." Dat is waar. Wij hebben gekozen voor minder werken en dus minder geld, maar ook voor zo veel mogelijk tijd samen doorbrengen, als gezin.

Als ik naar bed ga, kijk ik nog even op de nieuwe kinderkamer, waar de kleine pipo al ligt te ronken. Hij zal zijn kamer moeten gaan delen met zijn broertje of zusje, maar daar kijkt hij ook naar uit. Ik werp nog een blik de kleine, maar kleurrijke achtertuin. En als ik mijn tanden poets in de ouderwetse badkamer zonder bad, voel ik gelukkig weer een gevoel van tevredenheid terugkomen. Het is goed zo.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 1 comment