Eenmaal daags Janneke (jannekeleber) wrote,
Eenmaal daags Janneke
jannekeleber

BIJZONDER

Ik reed op de fiets naar het omroepblad. Er waren bouwvakkers bezig met wegwerkzaamheden. "Goeiemorgen!", riep er een enthousiast. En hij floot. Hij had het alleen niet tegen mij, maar tegen een meisje dat van de andere kant kwam. Een scholiere van een jaar of vijftien.

Ik dacht aan 'mijn bouwvakker'. Een man die wekenlang elke ochtend naar mij floot toen ik een jaar of vijftien was en naar school fietste. Ik vond dat reuze spannend en dacht dat we een halve halve romance hadden. Toen op een ochtend de stoep weer dicht was en de bouwkeet weg, was ik intens verdrietig. Nu ben ik 36 en fluiten ze naar andere meisjes van vijftien.

Tussen de middag liep ik de kantine in om te lunchen. De rij voor de kassa was lang. Ik merkte dat vier mannen om de rij naar me keken met een blik die ik niet direct begreep. Het was niet de geile bouwvakkerblik, maar ook geen blik van afkeuring. Er zat iets van ontzag in en ook van vertedering. En plotseling begreep ik het: mijn buik. "Ga jij maar voor", zei een van de mannen. "Want jij bent met z'n tweeën en dat is bijzonder." Ik nam het aanbod aan en voelde me gevleid. Eigenlijk was dit nog leuker dan de 'romance' met mijn bouwvakker.
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments